Spring naar inhoud

Accomodatie

Accomodatie

Het therapiebad

De afmeting van het bad is: 500 cm bij 300 cm en 130 cm diep. Het water is heerlijk verwarmd tot circa 30 graden.

Het water

De hoge kwaliteit van het water wordt gehandhaafd met de modernste technologie inzake filters en zuiveringssystemen. Het water van het hydrotherapiebad wordt gefilterd met behulp van UV-lampen. Dit betekent dat er maar een minimale hoeveelheid chemicaliën gebruikt hoeft te worden. Dit is veiliger voor de vacht en de huid van de hond en natuurlijk beter voor het milieu. Het water wordt iedere dag minimaal drie keer getest en op basis van de resultaten worden indien nodig aanpassingen gemaakt. De resultaten en aanpassingen worden in een logboek bijgehouden. Daarmee borgen we dat het water voor de laatste hond van de dag net zo schoon is als voor de eerste hond van de dag.

Via een zacht hellende plank lopen de honden het hydrotherapiebad in.

Als uw hond angstig of gehandicapt is, of hulp nodig heeft met 'bijsturen' staan wij altijd naast hem om hem aan te moedigen en te ondersteunen.

Floatcoats / harnas

Floatcoats zijn aanwezig in alle maten van XXS tot XXL.
Deze geven meer drijfvermogen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Het zijn tevens onmisbare hulpmiddelen voor gehandicapte honden. Harnassen lijken op floatcoats alleen geven ze geen drijfvermogen. De honden die goed kunnen zwemmen of die van zichzelf al een hoog drijfvermogen hebben krijgen een harnas aan. Daarmee houdt de hydrotherapeut altijd controle over de hond.

 

Douche

Een warme douche voor en na het zwemmen.

Waterblazer

Een waterblazer is een droger die met veel kracht het water uit de vacht van de hond blaast. Sommige honden vinden de waterblazer te eng omdat hij veel lawaai maakt. In dat geval wordt de hond alleen handdoek-droog gemaakt.

Wilt u alstublieft zelf een handdoek meenemen?!

Speelgoed

Er is keuze uit heel veel leuke speeltjes die geschikt zijn om mee te spelen in het zwembad. Voor de liefhebbers zitten er ook tennisballen en piepbeestjes tussen.

Stuur een bericht...
1
Stuur een app voor meer informatie
Hallo, kan ik u helpen?