Spring naar inhoud

Over ons

Mijn naam is Sylvia Kuin. Mijn hele leven heb ik al honden. Ook heb ik veel ervaring met het werken met allerlei verschillende diersoorten. Na de middelbare school ben ik de opleiding dierverzorging gaan doen en heb ik met veel plezier en passie gewerkt in het reptielenhuis in Artis. Ik ben vrijwilliger geweest bij de dierenambulance en het vogelopvangcentrum. Ik heb daarna heel veel andere dingen gedaan, maar de dieren bleven mij trekken.

Ik heb gewerkt als hondentrimmer en hondentrainer. Ik heb zelf twee Border Collies, Maka en Simba. Maka heeft helaas heup dysplasie (HD). Toen ze die diagnose kreeg zei de dierenarts dat ze vooral veel moet zwemmen in warm water. Ik ben mij gaan verdiepen in hydrotherapie voor honden en kwam er achter dat deze therapie al heel veel gebruikt wordt in Engeland. Daar er geen Hydrotherapiebad voor honden in Noord-Holland is heb ik besloten zelf een bad te gaan beginnen.

Ik heb in Engeland een opleiding gevolgd bij Whitehouse training in Lincoln. Dit is een gecertificeerd en gerespecteerd opleidingscentrum in  "Canine Hydrotherapy & Rehabilitation". Het is een gedegen opleiding waarin ik les heb gehad van hydrotherapeuten, dierenartsen, en een fysiotherapeut. Daarnaast heb ik een EHBO diploma voor honden gehaald even als een diploma voor 'pool water management'.

Ik hoop dat de hydrotherapie voor honden in Nederland ook goed van de grond komt en dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen het nut van hydrotherapie gaan inzien en de hydrotherapie gaan vergoeden.


Vanaf dinsdag 7 april komt Ted Groot ons team versterken.
Hieronder stelt hij zich even aan u voor.

Hallo, mijn naam is Ted en ik ben woonachtig in het centrum van het mooie Alkmaar!

Ik kan mij een wereld zonder dieren niet voorstellen, zóveel houd ik van ze..

Enige weken geleden kwam mijn werk abrupt tot stilstand wegens de corona uitbraak.

Ik werk als trainingsacteur / co trainer bij verschillende opdrachtgevers in het land, daarnaast ben ik werkcoach bij de Parnassia Groep én als hobby beoefen ik sportmassage uit, u begrijpt het: al deze mooie beroepen mag ik t.n.o. niet meer uit voeren. Ik houd absoluut niet van stilzitten en toen zag ik de oproep van Sylvia voorbij komen én ik dacht, dat lijkt mij interessant en leuk! Ik wil mij zoveel mogelijk nuttig maken in deze vervelende periode én ik ben een doener. Ik heb kennis gemaakt met Sylvia en haar ontzettende lieve honden Maka en Simba. Bij alle drie had ik meteen een klik😉 en wederzijds.

Ik heb zin om in deze periode mijn schouders er onder te zetten en Sylvia in veel handelingen bij te staan.

Wie weet maak ik op kort termijn kennis met u en uw hond.

Met vriendelijke groet,
Ted Groot

Welkom Ted. Super leuk dat je bij HydroHond komt helpen! 

Stuur een bericht...
1
Stuur een app voor meer informatie
Hallo, kan ik u helpen?