fbpx Spring naar inhoud

Over ons

Mijn naam is Sylvia Kuin. Mijn hele leven heb ik al honden. Ook heb ik veel ervaring met het werken met allerlei verschillende diersoorten. Na de middelbare school ben ik de opleiding dierverzorging gaan doen en heb ik met veel plezier en passie gewerkt in het reptielenhuis in Artis. Ik ben vrijwilliger geweest bij de dierenambulance en het vogelopvangcentrum. Ik heb daarna heel veel andere dingen gedaan, maar de dieren bleven mij trekken.

Ik heb gewerkt als hondentrimmer en hondentrainer. Ik heb zelf twee Border Collies, Maka en Simba. Maka heeft helaas heup dysplasie (HD). Toen ze die diagnose kreeg zei de dierenarts dat ze vooral veel moet zwemmen in warm water. Ik ben mij gaan verdiepen in hydrotherapie voor honden en kwam er achter dat deze therapie al heel veel gebruikt wordt in Engeland. Daar er geen Hydrotherapiebad voor honden in Noord-Holland is heb ik besloten zelf een bad te gaan beginnen.

Ik heb in Engeland een opleiding gevolgd bij Whitehouse training in Lincoln. Dit is een gecertificeerd en gerespecteerd opleidingscentrum in  "Canine Hydrotherapy & Rehabilitation". Het is een gedegen opleiding waarin ik les heb gehad van hydrotherapeuten, dierenartsen, en een fysiotherapeut. Daarnaast heb ik een EHBO diploma voor honden gehaald even als een diploma voor 'pool water management'.

Ik hoop dat de hydrotherapie voor honden in Nederland ook goed van de grond komt en dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen het nut van hydrotherapie gaan inzien en de hydrotherapie gaan vergoeden.

Stuur een bericht...
1
Stuur een app voor meer informatie
Hallo, kan ik u helpen?
Powered by